JellyPages.com

^iklan^

Wednesday, May 12, 2010

~telinga berdesing~

hi ollss...ekceli bru je balik lunch kt umah..sejak mak datang ahad bru ni,i rajin je nak balik umah tengahari..sbb da lama i xmkn y mak masak..tu pslla sanggup je balik umah jap walaupun masa singkat sangat...

setakat ni xde banyak sangat keje..cuma dalam proses nak siapkan claim bos y bln lps pyer..smntara tgu bos sign,smptla kot i nk update blog jap..hihi...pg td ad miting bahagian n as usual mmg i terlibat samala..tkg amik minit mesyuarat lorr..arini nyer miting ak sikit panas sbb hal2 y remeh je...bkn i saja nk besarkan hal ni tp i cuma nk luahkan je pe y i xpuas ati sangat tadi...

alkisahnye camni taw...part nk sahkan minit tula i ad bengang sikit...bknnye i main taip je n pastu suke ati nk edarkan without approval my officer..i da mintak 2 org officer check n then dorang pun endorse...bkn besar pun silap y i wat tuh cuma adalah 2,3 ayat,i gunakan bahasa Inggeris...kdg2 i x translate ke BM sbb tkt meaning of d words y boss maksudkan tu xsama dgn translation y i wat..tu pasal ak juz maintainkan word tuh..tp i da italic kan..means orang pun sure fhm tu bahasa Inggeris pyer words...tp adala sorang 'pakar bahasa' kot kat bahagian i..tiap kali miting asik dia je y nk pinda ayat i..tu y i jd geram tu sbb dia tu cuma tgk minit2 bahagian je..dia xtengok lagi minit mesyuarat utama Jabatan y bos i attend tuh..dlm minit tu mmg ad jgk salah guna perkataan tp xde pun pengarah2 nk komplen..n sblm ni i campur BM-BI dlm minit tu,bos xde pun nk tegur..dia cuma cakap juz bezakan words in BM & BI tuh..so,sbb tu i juz italickan...haishh!!mayb i terlalu emo kot sbb benda kecik je da nk marah2..tp klu tiap kali miting dia cam nk kondem keje i sape xnaik hangin..bknnye i wat syok sendiri..officer da siap approve kan da..tp ble salah suma mata tgk kat i.

officer siap ckp kat i..'ai nurul..banyak plak salah kali ni ea!!'pastu i jawab balik..'xpe puan,next miting kasi dia plak wat keje nih'..i xtaula bos dgr ke x tp cam dgr je sbb dia kt sebelah i je n ble i marah,i lepas je pe y ad kt dlm kpala nih...hehehe..xpe2..lepas ni,i wat minit refer kat kamus dewan bahasa jela..confirm xde salahguna perkataan lagi sbb da guna sepenuhnya bahasa Melayu..huhu..


p/s:kdg2 mmg xsalah nk tegur orang tp berpada-padala jgk n jgn rasa diri tu da hebat sangat..suma keje y dibuat betul je...kita ni manusia..xlari dari lakukan silap..

1 comment:

armouris said...

lagi info tentang telinga berdesing di SIHAT SELALU - Tinitus - Telinga Berdesing